BANKIETY I IMPREZY

Przystawki:

1. Tartinki lub kanapki:
z sałatką caprese
z wędzonym łososiem w aromacie kopru
z pasztetem z dziczyzny i gęsich wątróbek
z szynką i jajami przepiórki
z serem kozim i porzeczkowym vinegrette
z rostbefem w sosie cumberland
z musem z tuńczyka
z musem z jajek
z kawiorem
z kurczakiem w sosie curry
z żółtym serem i pomidorkami typu cherry
z serem dor’blu , miodem i orzechami

2. Mięsa:
rostbef marynowany w gorczycy
marynowana pierś pulardy w orzechach i occie balsamicznym
cielęcina w sosie tuńczykowym (Vitello tonato)
roladki z oregano i szynką prosciutto
półmisek tradycyjnych mięs pieczonych i pasztetów (schab środkowy, schab karkowy, rolada z boczku, pasztet z dziczyzny, indyk)
szynka parmeńska z melonem
carpaccio wołowe z serem parmezan
befsztyk tatarski z garniszami

3. Potrawy z ryb i wegetariańskie:
pomidory zapiekane z serem kozim
terrina z wędzonych ryb
Vol-au-venty z pastą z łososia i kawiorem (roznoszone na tacach z aperitifem)
seler nadziewany gorgonzolą
roladka z łososia i domowej szynki z musztardą dijon
bliny z łososiem wędzonym
krewetki zawijane w szynkę parmeńską
koktajl z krewetek w towarzystwie wędzonego łososia
tarta serowo-grzybowa
carpaccio z marynowanego w cytrusach łososia
płaty tuńczyka marynowanego w cytrynie i pieprzu
grilowane warzywa w oliwie truflowej
koreczki z sera bocconcini i pomidorów cherry
deska regionalnych serów włoskich z dodatkami
selekcja wędzonych ryb

4. Sałatki:
caprese z pomidorami
z owoców morza marynowanych w cytrusach
hawajska z kurczakiem
tradycyjna z warzywami
nicejska z tuńczykiem
z raków i pomidorów w szczypiorkowym sosie
mix szlachetnych sałat z suszonymi pomidorami i serem mozzarella
cezara
grecka z serem feta
z paluszkami krabowymi w sosie koperkowym

5. Dania główne:
Dania gorące:
strudel z łososia,szpinaku i grzybów w sosie ziołowym
turnedo z polędwicy wieprzowej w sosie ostrygowym
łosoś w sosie koperkowo-pomarańczowym
łosoś w pomidorach i bazylii
sola w sosie zabajone
halibut w sosie kaparowym
sandacz w sosie z porów
polędwiczki wieprzowe w sosie gorgonzola
pieczony indyk w sosie wiśniowym
marynowana szynka pieczona w sosie miodowym
scallopini wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu
strogonoff
paella z owocami morza/ kurczakiem/ wegetariańska
farfalle z łososiem w sosie aurora
papardelle w sosie śmietanowym z kurczakiem i suszonymi na słońcu pomidorami

6. Dodatki do dań gorących:
zapiekane ziemniaki tymiankowe
dziki ryż szafranowy
puree ziemniaczane
brokuły, kalafior w serowym zabaglione
baby carrot

7. Desery:
sernik z migdałami
tęczowy sernik na zimno z owocami
tiramisu
szarlotka
creme brulee
misa owoców południowych

catering-warszawa-cccatering

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress